All Events

Continuing Education Course – Raleigh, NC

February 8, 2019 @ 8:30 am - 4:30 pm EST

Early registration for just the course is $130 (1/25/19 or before), while early registration for the course with the   component is $180.

Regular registration for just the course is $165 (1/26/19 or after), while regular registration for the course with the Cares PT certification component is $215.

For more information and registration, click HERE.

Course Schedule
8:00-8:30 Registration and sign in
8:30-9:30

(60 min)

General Introduction to Duchenne:

Incidence, Etiology, Diagnosis, Pathology

9:30-10:30

(60 min)

Typical Progression and Client Presentation
10:30-10:45 Break   (15 min)
10:45-11:15

(30 min)

Concurrent Medical Interventions, Comorbidities
11:15-12:30

(75 min)

Evaluation and Intervention  (Therapy and surgical)
12:30-1:30 Lunch (1 hour)
1:30-2:15

(45 min)

Exercise, Activity for Duchenne
2:15-3:15

(60 min)

Mobility Equipment with Demonstration
3:15-3:30 Break   (15 min)
3:30-4:30

(60 min)

Case Studies, extensive treatment plan development.
4:30 Post Test and Course Evaluations
4:30-5:00 CureDuchenne Cares Certified PT Examinations

Details

Venue

  • 4100 MAIN at NORTH HILLS St.
    Raleigh, NC 27609 United States
    + Google Map

Map